Κιθάρα

 • Η κιθάρα θεωρείται από τα παλαιότερα μουσικά όργανα και είναι από τα πιο δημοφιλή σε ολόκληρο τον κόσμο.
  Είναι ένα πολυφωνικό όργανο (μπορεί να παράγει δηλαδή ταυτόχρονα πολλούς ήχους – για την ακρίβεια, όσους ήχους είναι και οι χορδές της). Τα είδη μουσικής που μπορεί να υποστηρίξει η κιθάρα είναι πολλά, όπως για παράδειγμα κλασική, ποπ, ροκ, μπλουζ, φλαμέγκο, κάντρυ κ.ά.
  Η κλασική κιθάρα έχει 6 χορδές κουρδισμένες σε μι, λα, ρε, σολ, σι και μι εκ των οποίων οι τρεις ψηλότερες είναι από νάιλον ενώ οι τρεις χαμηλότερες έχουν περιέλιξη από μέταλλο.

 • Η Μουσική Σχολή Μπεχράκη προσφέρει μια εξαιρετικά επαγγελματική και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία της ακουστικής κιθάρας για μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου και “ταλέντου”.
  Οι τεχνικές που διδάσκονται στην ακουστική κιθάρα βρίσκουν εφαρμογή σε όλα τα είδη μουσικής: Συγχορδίες & εναλλαγή τους, ρυθμοί, κλίμακες & θέσεις τους, αυτοσχεδιασμός κ.λπ.
  Από το πρώτο κιόλας μάθημα δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή τεχνική, ώστε να διασφαλίσουμε το φυσικό και αβίαστο παίξιμο και να αποφύγουμε κακές συνήθειες, που θα είναι δύσκολο να τις διορθώσουμε αργότερα.
  Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη μουσικότητα, που ομορφαίνει και πλουτίζει την τεχνική, προσθέτοντάς της νόημα. Διδάσκεται παράλληλα και η απαραίτητη θεωρία, που βοηθάει το μαθητή σε μια σφαιρικότερη αντίληψη και κατανόηση όσων παίζει ή ακούει.